top of page
  • Obrázek autoraIveta Hýblová

Jeden prvek, který mají nejšťastnější lidé (podle mě) - poznání ze čtyřleté intenzivní praxe s lidmi a z osmiletého seberozvoje



Zajímá vás, co to může být? Určitě vás nepřekvapí, že je to součástí lásky a vědomého přístupu k životu. Dnes vás nebudu dlouho napínat, ani chodit kolem horké kaše.


U mužů: je to rovnováha mužského a ženského principu.


Jak to vypadá v praxi?


Klidný, aktivní, silný a rozumný muž, který je přístupný, ale zároveň vědom si svých hranic a respektujíc je. Respektující a spravedlivý k druhým, ale hlavně k sobě a své rodině, přírodě. "Má zpracované emoce". Tzn. nemá výbuchy vzteku, před ničím neutíká, je silný uvnitř, v sobě, chová se s úctou ke svým rodičům, přátelům, svojí ženě i dětem. Děti vede citlivě, vnímavě a pevně. Mohou se o něj opřít. Je citlivý, protože je člověk. Nestydí se za to a bere to jako normální situaci. Dokáže projevovat city. Je komunikativní. Není agresivní. Je velmi vnímavý. Zná svoje hodnoty. Má svoji životní vizi, kterou trpělivě a postupně dosahuje. Není významně zatížen nějakými negativními sklony. Dbá o svoji rovnováhu. Ví, proč a jakou partnerku chce. Nemá rád manipulaci a lži. Je přímý, rovný. Umí být ve flow a je velmi radostný, zábavný. Má rád život a váží si ho. Pečuje o své zdraví. Je nakloněn duchovnu a snaží se o pokrok i v této oblasti.


U žen: je to rovnováha mužského a ženského principu


Jak to vypadá v praxi?


Je klidná, aktivní, silná a rozumná. Přístupná, ale zároveň vědoma si svých hranic a respektujíc je. Respektující a spravedlivá k druhým, ale hlavně k sobě a své rodině, přírodě. "Má zpracované emoce". Tzn. nemá výbuchy vzteku, před ničím neutíká, je silná uvnitř, v sobě, chová se s úctou ke svým rodičům, přátelům, svému muži i dětem. Děti vede citlivě, vnímavě a pevně. Mohou se o ni opřít. Je citlivá, protože je člověk. Nestydí se za to a bere to jako normální situaci. Dokáže projevovat city. Je komunikativní. Není agresivní. Je velmi vnímavá. Zná svoje hodnoty. Má svoji životní vizi, kterou trpělivě a postupně dosahuje. Není významně zatížena nějakými negativními sklony. Dbá o svoji rovnováhu. Ví, proč a jakého partnera chce. Nemá ráda manipulaci a lži. Je přímá, rovná. Umí být ve flow a je velmi radostná, zábavná. Má ráda život a váží si ho. Pečuje o své zdraví. Je nakloněna duchovnu a snaží se o pokrok i v této oblasti.


Možná se ptáte: "Nevznikne tak náhodou nějaký univerzální hybrid?" Moje subjektivní odpověď zní, že si to nemyslím, jelikož všichni máme nějaký charakter a např. umění být ve flow má tisíc podob, možností a rozměrů. Čím více pestřejší, tím je to zajímavější. Cesta k duchovnu? Poslechněte si příběhy ze svého okolí přátel - co příběh, to neskutečná perla, kterou stojí za to žít. A být spravedlivý, přímý a milující? Co člověk, to jiný způsob vyznání lásky, dosahování spravedlnosti a i vnímání. Tato rovnováha, o které píšu, je však založena vnitřně. A já si dost troufale myslím, že všichni na světě ten vnitřní kompas máme skoro stejný. Jen jsme každý od něj jinak vzdáleni a jinak mu nasloucháme, následujeme jej.


ABSOLUTNĚ VŽDY, KDYŽ JSEM POTKALA KRÁSNÉHO, ŠŤASTNÉHO A VYROVNANÉHO ČLOVĚKA - MUŽE, ČI ŽENU - VŠICHNI MĚLI TENTO PRVEK. TENTO STYL ŽIVOTA. TUTO FILOZOFII. TOTO NASTAVENÍ. TOTO SRDCE.


Není to něco, čemu se my všichni na duchovní cestě vlastně snažíme v průběhu života přiblížit? :-)


MYSL = TĚLO = DUCH




6 zobrazení
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

© 2024 Iveta Hýblová

bottom of page